Τώρα είναι Τρί Ιαν 16, 2018 7:15 pm

Κατι ασυνηθιστο

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Πέμ Ιαν 28, 2016 10:46 pm

Σωστα Παναγιωτη αλλα το δικο μου το κραταω στο ψυγειο ανενεργο και γλυτωνω τον κοπο οταν δεν θελω να φτιαξω κεφιρ.... ;)
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό Vegasastron » Πέμ Ιαν 28, 2016 10:53 pm

πως το κρατας? καταψηκτη; γυμνο ή μεσα σε γαλα?
Άβαταρ μέλους
Vegasastron
 
Δημοσιεύσεις: 4736
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 12, 2009 1:58 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Πέμ Ιαν 28, 2016 11:17 pm

Μεσα στο ψυγειο σε μια κανατα με λιγο γαλα.Οταν δεις το γαλα να πηζει (συνηθως μετα απο μιαμιση εβδομαδα ή και περισσοτερο, αναλογα ποσους κοκκους κεφιρ εχεις)προσθετεις λιγο ακομη στη κανατα, ή πινεις το πηγμενο γαλα(ειναι νοστιμοτατο) και γεμιζεις εκ νεου!
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Κυρ Ιαν 31, 2016 4:45 pm

Θα παρακαλούσα Ελένη, εάν είναι δυνατόν και όταν έχεις λίγο χρόνο, να μας απαριθμούσες δυό-τρία πραγματάκια που πρέπει να κάνουμε μόλις παραλάβουμε τα πεσκέσια μας, σαν μια λίστα δηλαδή.
Ή ακόμη καλλίτερα εάν είχες έναν σύνδεσμο (σύντομο, περιεκτικό κείμενο) να μας δώσεις, έτσι ώστε να γλιτώνεις και την δακτυλογράφηση...
Διαβάζει κανείς στο διαδίκτυο τόσα και κάπως μπερδεύεται, εγώ τουλάχιστον σίγουρα :D
Ευχαριστώ και πάλι!
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Κυρ Ιαν 31, 2016 6:09 pm

Θα σου πω εγω, dont worry!!! :D :D
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό Stelios M. » Δευτ Φεβ 01, 2016 10:33 pm

Επειδή κι εγώ καλλιεργούσα κεφίρ, δεν είναι καθόλου δύσκολο! Να σε πολλές σελίδες το παρουσιάζουν δύσκολο,
ή ότι η αποικία είναι ευαίσθητη, αλλά στη δική μου περίπτωση δεν ίσχυε κάτι τέτοιο...

Παρέλαβα ένα κομμάτι, πολύ μικρό. το έβαλα κατευθείαν σε γάλα μέσα σε γυάλινο μπουκάλι. Το μπουκάλι αυτό
τοποθετήθηκε σε σημείο με θερμοκρασία δωματίου και σκοτάδι. Μετά από 24 ώρες το γάλα είχε πήξει, αλλά όχι
πολύ, δεδομένου ότι η αποικία του μύκητα ήταν μικρή. Επομένως το άφησα άλλες 12 ώρες.

Όταν πια το γάλα πήξει, που σημαίνει ότι η ζύμωση ολοκληρώθηκε, περνάμε το κεφίρ (το πηγμένο γάλα με το
μύκητα που βρίσκεται στον πάτο) από σουρωτήρι, μεταγγίζοντας σε νέο μπουκάλι. Με αυτή τη διαδικασία θα
πάρεις ένα βελούδινο πηχτό ρόφημα και στο σουρωτήρι θα σου μείνει ο μύκητας (μερικά κομματάκια). Αυτά μετά
μπορείς ή να τα βάλεις σε καινούριο γάλα και μετά από 36-48 ώρες να πάρεις φρέσκο κεφίρ, ή αν δε θες άμεσα
κι άλλο, σε ένα βάζο (γυάλινο) βάζεις λίγο γάλα, ρίχνεις μέσα το μύκητα και το τοποθετείς στο ψυγείο. Στη δεύτερη
περίπτωση, ο μύκητας επιβιώνει για 5-7 μέρες ανάλογα την ποσότητα του γάλακτος.

Αν η αποικία είναι ζωντανή θα πρέπει να είναι λευκή. Αν είναι καφέ, σημαίνει ότι είναι νεκρή.

Αυτά! :mrgreen:
Γιατί το CrossFit, είναι το άθλημα του fitness...!
http://www.crossfitchalandri.gr/
Άβαταρ μέλους
Stelios M.
 
Δημοσιεύσεις: 2906
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 11, 2010 1:58 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Δευτ Φεβ 01, 2016 11:49 pm

Σωστα! :D
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό ΕλενΑ » Τρί Φεβ 02, 2016 10:34 am

Να σημειώσω ότι πρέπει το σουρωτήρι να είναι πλαστικό
και ποτέ δεν βάζουμε μεταλλικό αντικείμενο μέσα.

Εγώ το έχω κρατήσει στο ψυγείο με γάλα και 1μήνα :P
Άβαταρ μέλους
ΕλενΑ
 
Δημοσιεύσεις: 3666
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 4:15 pm
Τοποθεσία: Ερμούπολη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό Stelios M. » Τετ Φεβ 03, 2016 2:46 pm

ΕλενΑ έγραψε:Να σημειώσω ότι πρέπει το σουρωτήρι να είναι πλαστικό
και ποτέ δεν βάζουμε μεταλλικό αντικείμενο μέσα.

+1 :D
Γιατί το CrossFit, είναι το άθλημα του fitness...!
http://www.crossfitchalandri.gr/
Άβαταρ μέλους
Stelios M.
 
Δημοσιεύσεις: 2906
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 11, 2010 1:58 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό AnnaK » Τετ Φεβ 03, 2016 3:55 pm

Είχα πολύ παλιά και η γεύση του μου άρεσε πολύ. Απέκτησα πριν δυο τρία χρόνια, αλλά δεν πήγε καλά. :(
Αν περισσέψει πάλι κάποια στιγμή θα ήθελα κι εγώ :D :D :D
Έχει πάντως εξαιρετικές ιδιότητες και θεωρείται πολύ ωφέλιμο ;)
Άβαταρ μέλους
AnnaK
 
Δημοσιεύσεις: 23041
Εγγραφή: Σάβ Απρ 09, 2011 9:57 pm
Τοποθεσία: Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Δευτ Φεβ 08, 2016 10:38 pm

Ελένη, παρέλαβα τον φάκελλο με το πεσκέσι χθες. :D
Σε ευχαριστώ πολύ, για άλλη μία φορά! :D
Έκανα ακριβώς όπως έγραψε παραπάνω ο Στέλιος
Stelios M. έγραψε:... ...το έβαλα κατευθείαν σε γάλα μέσα σε γυάλινο μπουκάλι. Το μπουκάλι αυτό
τοποθετήθηκε σε σημείο με θερμοκρασία δωματίου και σκοτάδι... ...
Σωστά?
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Τρί Φεβ 09, 2016 12:02 am

Σωστα!!!!!καλη επιτυχια Αλεξανδρα! :D
Και Αννα, σε μερικες βδομαδες θα εχω και για σενα. :D :D ;)
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό AnnaK » Τρί Φεβ 09, 2016 9:05 am

:) όποτε μπορείς Ελενάκι! Όποτε έχεις και όποτε σε βολέψει :) :)
Άβαταρ μέλους
AnnaK
 
Δημοσιεύσεις: 23041
Εγγραφή: Σάβ Απρ 09, 2011 9:57 pm
Τοποθεσία: Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Τρί Φεβ 09, 2016 9:52 am

Μόλις πολλαπλασιασθούν και τα δικά μου (ελπίζοντας ασφαλώς ότι θα τα καταφέρω να τα διατηρήσω) θα σας δώσω κι εγώ! :oops:
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Τετ Φεβ 10, 2016 10:23 am

Οι ερωτήσεις έχουν αρχίσει :D
Η δεύτερη λοιπόν κατά σειρά : Η ποσότητα του γάλακτος φαντάζομαι ότι έχει σχέση με την ποσότητα του μύκητα, προκειμένου να πήξει. Είναι έτσι?
Έβαλα τους μύκητες σε ένα γυάλινο δοχείο από μαρμελάδα και το γέμισα με γάλα (ήταν το μακράς διαρκείας, μόνο αυτό είχα πρόχειρο). Μέχρι χθες το πήγμα ήταν μόνο στην κορυφή του υγρού, δεν είχε πήξει όλο το γάλα. Τι κάνω τώρα?
1) Να το αφήσω ως έχει έως ότου πήξει όλο
2) Το σουρώνω και ξεκινώ απ' την αρχή με λιγότερο γάλα?
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό ΕλενΑ » Τετ Φεβ 10, 2016 10:34 am

Κάπου διάβασα ότι το γάλα πρέπει να'ναι επί 10 του βάρους του μύκητα
δεν ξέρω αν ισχύει ας μας απαντήσουν οι πιο έμπειροι. :oops:
Εγώ δεν το μετρώ αν δεν έχει πήξει στις 24 ώρες το αφήνω άλλες 12, λόγω κρύου
τώρα το χειμώνα αργεί να πήξει.
Άβαταρ μέλους
ΕλενΑ
 
Δημοσιεύσεις: 3666
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 4:15 pm
Τοποθεσία: Ερμούπολη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό le.la » Τετ Φεβ 10, 2016 10:45 am

Σουρωνεις και παιρνεις κανονικο πληρες γαλα, το πιο παχυ που μπορεις να βρεις Αλεξανδρα.Βασικα για την ποσοτητα που σου εδωσα ξεκινας με περιπου εναμιση ποτηρι γαλα, θελει πολυ λιγοτερο χρονο να ζυμωθει!Επισης ενας καλος τροπος για να βοηθησεις τον μυκητα να τραφει ειναι τωρα στην αρχη και ανα τακτα χρονικα διαστηματα να τον ανακατευεις μεσα στο βαζο,βοηθας ετσι τις πιο μικρες αποικιες να 'λουστουν' με γαλα και να αναπαραχθουν.Γενικως το κεφιρ ειναι ετοιμο οταν χωριστει σε 'τυροπηγμα' και υγρο, τα ανακατευεις ωστε να επανενωθουν και το σουρωνεις.Μπορεις και πιο πριν να το σουρωσεις αλλα δεν θα εχει την πηχτη γευση του κεφιρ και θα ειναι πιο ηπιο ροφημα.Οσο πιο πολυ αφηνεις την ζυμωση τοσο πιο ξινο και ανθρακουχο θα γινει.Α!οταν με το καλο πολλαπλασιαστει το ζωο σου, και δεν μπορεις να μοιρασεις τους κοκκους εκεινη την στιγμη, μπορεις ανετοτατα να τους φας.Εχουν μια πολυ ξινουτσικη γευση γαλακτος-κεφιρ με ελαστικη υφη!μην τους φοβασαι, ειναι πολυ θρεπτικοι και οι ιδιοι!!!! :D :D και Ελενα ναι, καπως ετσι ειναι η αναλογια, αλλα λιγοτερο ή περισσοτερο γαλα δεν βλαπτει.Οσο για την θερμοκρασια, πλεον απλως κοιταω για τον διαχωρισμο του γαλακτος σε υγρο και στερεο, αγνοω την θερμοκρασια!το μονο που καταλαβα ειναι οτι το χειμωνιατικο κεφιρ μου αρεσει πιο πολυ απο το καλοκαιρινο!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ελένη
Άβαταρ μέλους
le.la
 
Δημοσιεύσεις: 5990
Εγγραφή: Δευτ Απρ 04, 2011 9:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό covaltio » Τετ Φεβ 10, 2016 12:32 pm

AnnaK έγραψε::) όποτε μπορείς Ελενάκι! Όποτε έχεις και όποτε σε βολέψει :) :)


υπήρξα από τους τυχερούς γιατί κάνω καλλιέργεια κεφίρ από κομμάτι που έχει δώσει η Λελού εδω και 8 μήνες
και το έχω καταευχαριστηθεί.
Εχω ήδη δώσει πολλά κομμάτια σε φίλους οπότε Άννα μπορώ να σου κρατήσω εγώ κομμάτι και να σου δώσω
την επόμενη φορά.
Φανταστικό ρόφημα χειμώνα καλοκαίρι και σας κάνει μία εντερική χλωρίδα κούκλα :P
Λελού ευχαριστώ και δημοσίως :roll:
nitimur in vetitum, semper cupimusque negata
Άβαταρ μέλους
covaltio
 
Δημοσιεύσεις: 6366
Εγγραφή: Παρ Μάιος 13, 2011 4:22 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό tsiouflaw » Τετ Φεβ 10, 2016 12:35 pm

ντερική μικροχλωρίδα :)
Άβαταρ μέλους
tsiouflaw
 
Δημοσιεύσεις: 8447
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 22, 2012 3:56 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (κέντρο)

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό covaltio » Τετ Φεβ 10, 2016 1:16 pm

tsiouflaw έγραψε:ντερική μικροχλωρίδα :)



...εντερική χλωρίδα μόλις μου είπαν 3 φίλοι γιατροί :roll:
nitimur in vetitum, semper cupimusque negata
Άβαταρ μέλους
covaltio
 
Δημοσιεύσεις: 6366
Εγγραφή: Παρ Μάιος 13, 2011 4:22 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό tsiouflaw » Τετ Φεβ 10, 2016 1:33 pm

δεν επιμένω
αν και το μικροβίωμα έχει συνώνυμο την μικροχλωρίδα, απαντάται πολλές φορές και ως χλωρίδα (όταν γίνεται σαφές πως αναφέρεται σε μικροοργανισμούς)
Μάλλον πιο συχνά στις σύγχρονες και πιο διατροφικέ αναφορές αναφέρεται ως μικροχλωρίδα.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι "ντερική μικροχλωρίδα" όπως έγραψα αλλά "εντερική μικροχλωρίδα" :)
Άβαταρ μέλους
tsiouflaw
 
Δημοσιεύσεις: 8447
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 22, 2012 3:56 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (κέντρο)

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό νικος » Τετ Φεβ 10, 2016 1:38 pm

......θα παν τ άνθη σύννεφο!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
νικος
 
Δημοσιεύσεις: 16006
Εγγραφή: Τρί Μαρ 06, 2012 8:14 pm
Τοποθεσία: Αίγινα

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Σάβ Φεβ 27, 2016 12:05 am

Σήμερα έπηξα και τυρίιιιιι :lol: :lol:
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό Alexandra » Σάβ Φεβ 27, 2016 12:58 am

Για πες, για πες :D :D :D ..αν και σε μας το κεφιροποτό εξαφανίζεται μέσα σε ώρες... :D
Άβαταρ μέλους
Alexandra
 
Δημοσιεύσεις: 9560
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 10:43 am
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Re: Κατι ασυνηθιστο

Δημοσίευσηαπό my nellie » Τετ Μαρ 02, 2016 9:23 am

Καλημέρα συνονόματη! Καλό μήνα!
Βρήκα τις οδηγίες στο διαδίκτυο.
Για κάθε λίτρο γάλα, αναλογεί ένα φλυτζάνι του τσαγιού κεφίρ, έλεγε η συνταγή της κυρίας. Εγώ έβαλα κάτι παραπάνω και πρόσθεσα και λίιιιγο ξύδι.
Το βάζεις να βράσει κι ανακατεύεις συνεχώς για να μην πιάσει. Αρχίζει να ξεχωρίζει ο ορός και τα πήγματα. Βράζεις λίγο ακόμη και σουρώνεις σε τουλπάνι ("ντύνεις" με το τουλπάνι το λεπτό σουρωτήρι).
Πιέζεις κάθε τόσο ελαφρά για να φεύγει το υγρό και τελικά το αφήνεις έτσι μόνο του να κρυώσει.
Τον ορό ΔΕΝ τον πετάς, τον χρησιμοποιείς στα φαγητά.
Έγινε καλό με ελαφριά γεύση. Πρέπει να καταναλωθεί πολύ σύντομα γιατί δεν έχει αλάτι, αλλά μπορείς να του προσθέσεις λιγάκι (το έκανα κι εγώ)

Καλή επιτυχία!
Φιλικά,

Alexandra


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
my nellie
 
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:51 pm
Τοποθεσία: Ν. Ιωνία Αττικής

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΔΩΡΕΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης