Καλησπερα σε ολους και σας ευχαριστω για την υποδοχη.Αυτη ειναι η πρωτη ορχιδεα μου την εχω περιπου ενα χρονο και ειναι με γυμνες ριζες.Ηταν σε φλοιο πευκου αλλα τον αφαιρεσα γιατι φοβηθηκα να μην σαπισουν οι ριζες οπως στις αλλες τρεις που χαλασα.Απο τον Απριλιο την εχω εξω στην βεραντα μου και την ποτιζω γεμιζοντας ολο το βαζο με νερο πρωι μεσημερι και βραδυ και αφηνοντας την στο νερο για δυο λεπτα περιπου.Απο τοτε εχει βγαλει σε καθε παλια ριζα και μια καινουργια και στον κορμο αρκετες νεες οπως βλεπετε.Επισης εχει βγαλει και δυο καινουργια φυλλα το ενα πισω απο το αλλο κρατωντας ολα τα παλια. Λοιπον περιμενω τις γνωμες σας για το τροπο που τη μεγαλωνω και γενικα πως σας φαινεται. θα επιστρεψω και με φωτογραφιες απο τη δευτερη ορχιδεα που παραλιγο να ηταν το τεταρτο θυμα μου αλλα ευτυχως την εσωσα βαζοντας την σε ενα παλιο ενυδρειο που εχω και ενω της ειχε μεινει μονο μια ριζα τωρα βγαζει συνεχως καινουργιες και δυο καινουργια φυλλα.Η υγρασια μεσα εκει εκανε το θαυμα της νομιζω. Καληνυχτα σε ολους.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Απόστολε Βρήκες τον τρόπο να μην την σαπίσεις από το πολύ πότισμα. Μέχρι εδώ όλα καλά και το φυτό σου φαίνεται υγιέστατο. Αλλά ..... Η μέθοδός σου έχει μερικά μειονεκτήματα που θα τα ανακαλύψεις στην πορεία ....
Παντελής "Τόσο εύλογο το Ακατανόητο" Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί
Η πολλή υγρασία και ειδικά σε ένα κλειστό χώρο όπως το ενυδρείο μπορεί να έχει και προβλήματα εκτος κι αν έχεις κάποιο ανεμιστηράκι κάπου κοντά. Το φυτό της φωτογραφίας, φαίνεται υγιέστατο.
έμεινα έκπληκτη μέχρι εδώ όλα καλά αλλά από τον Απρίλιο μέχρι τώρα είναι μόνο 2 μήνες.Είναι η εποχή της ανάπτυξης.Όπως όμως είπε και ο Παντελής τα μειονεκτήματα θα φανούν αργότερα μέσα στο χειμώνα.Καλό θα ήταν να την φυτεύσεις άμεσα προσέχοντας τα ποτίσματα.Άν βέβαια θέλεις να δεις ανθοφορίες.Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί είναι ένα ωραιότατο φυτό.
Είδα όλα τα έργα που έγιναν κάτω από τον ήλιο, και ορίστε! τα πάντα ήταν ματαιότητα και κυνήγι του ανέμου.
Οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο. Λίγο τη κακομαθαίνεις και δε θα μπορεί να κάνει μακρυά σου. Ένα ωραίο γλαστράκι με ψιλό καθαρό φλοιό,σε σωστή θέση,λογικό πότισμα,λίπανση κάθε 15 θα βάλουν τι βάσεις για υπέροχες μελλοντικές ανθοφορίες.