Με την καθυστέρηση μιας βδομάδας, σας παρουσιάζω την αξιολάτρευτη ξανθιά πιτσιρίκα, που την μεγάλωσε από το «δείγμα φυτού» ο Παντελής και ο οποία τώρα ζει στο σπίτι μου. Μια αδελφούλα της είναι στην Μαργαρίτα και μια αλλή, Ν280

, έμεινε στο πατρικό της.
Είναι η πρώτη της ανθοφορία. Ελπίζω να κρατήσει τα χαρακτηριστικά τα οποία τόσο μου αρέσουν τώρα και όταν μεγαλώσει και θα κάνει περισσότερα λουλούδια. Πρώτα, δεν είναι μια διακοσμητική phal των γάμων με κατάλευκη τελειότητα κάθε λουλουδιού. Είναι μια χαρούμενη πιτσιρίκα που μοιάζει να ανήκει σε ένα δάσος, εκεί που ο αέρας της χαϊδεύει και χτενίζει ελαφρώς πίσω τα πέταλα, και οι ηλιαχτίδες, αντικατοπτρίζοντας από τα βρεγμένα κλαδιά και φύλλα δέντρων, της βάφουν με πράσινο τα λουλούδια και οι πεταλούδες ξεγελιούνται από το άρωμα και τις αστείες κεραίες της. Ναι, ναι, είναι αρωματική! Με ένα ελαφρύ μεταβλητό άρωμα που σε κάνει σηνέχεια να θέλεις να την πάρεις στα χέρια και να τη φέρεις κοντά στο πρόσωπο να βεβαιωθείς ότι υπάρχει.
Και τέλος, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες phal μου με τα όρθια μυτερά φύλλα στο χρώμα πράσινου μήλου, και έτσι ακόμα και απανθισμένη θα φέρνει μια διαφορετική νότα στο υπόλοιπο σύνολο. Ευχαριστώ πάρα πολύ, Παντελή!