και ευρήματα στις τρεις μίνι Phalaenopsis μου. Η μία είχε ρίζες σε πολύ καλή κατάσταση, η δεύτερη σε μέτρια κατάσταση, η τρίτη σε άθλια, όχι σάπιες/γλοιώδεις, αλλά απολύτως άδειες/ξεραμένες. Έκοψα τις άχρηστες, αλλά στην μία είναι πια ελάχιστες αυτές που παραμένουν και πολύ μικρές. Το πότισμά μου πρέπει να ήταν λιγότερα συχνό απ' ό,τι θα έπρεπε. Οι ρίζες επιφανείας όταν τις αγόρασα ήταν ζωντανές, στη δική μου θητεία ξεραίνονταν, παρόλο που ψέκαζα συνήθως καθημερινά με νερό. Θα υπολογίσω μία φορά την εβδομάδα αρχικά για το πότισμα και βλέπω, μετά την άνοιξη προφανώς θα αυξηθεί. Το πρόβλημα με τις πήλινες είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω πότε οι ρίζες αλλάζουν χρώμα, είναι ένα θέμα για μένα ως αρχάρια στην καλλιέργειά τους.
Την έβγαλαν πάντως αυτούς τους μήνες, δεν το περίμενα.

Ερώτηση: μήπως έχω σκεπάσει πολύ με τη λάβα και την ελαφρόπετρα και πρέπει να αφαιρέσω; Την ελαφρόπετρα την πρόσθεσα μόνο στην επιφάνεια, από κάτω και μέχρι τη βάση της γλάστρας το υπόστρωμα είναι σκέτη λάβα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.