Τελευταία επίσκεψη: Τρί Μαρ 06, 2018 2:20 pm

Τώρα είναι Τρί Μαρ 06, 2018 2:20 pm

Πρώτες μεταφυτεύσεις

Πρώτες μεταφυτεύσεις

Δημοσίευσηαπό Asinta » Κυρ Μαρ 04, 2018 5:17 pm

και ευρήματα στις τρεις μίνι Phalaenopsis μου. Η μία είχε ρίζες σε πολύ καλή κατάσταση, η δεύτερη σε μέτρια κατάσταση, η τρίτη σε άθλια, όχι σάπιες/γλοιώδεις, αλλά απολύτως άδειες/ξεραμένες. Έκοψα τις άχρηστες, αλλά στην μία είναι πια ελάχιστες αυτές που παραμένουν και πολύ μικρές. Το πότισμά μου πρέπει να ήταν λιγότερα συχνό απ' ό,τι θα έπρεπε. Οι ρίζες επιφανείας όταν τις αγόρασα ήταν ζωντανές, στη δική μου θητεία ξεραίνονταν, παρόλο που ψέκαζα συνήθως καθημερινά με νερό. Θα υπολογίσω μία φορά την εβδομάδα αρχικά για το πότισμα και βλέπω, μετά την άνοιξη προφανώς θα αυξηθεί. Το πρόβλημα με τις πήλινες είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω πότε οι ρίζες αλλάζουν χρώμα, είναι ένα θέμα για μένα ως αρχάρια στην καλλιέργειά τους.
Την έβγαλαν πάντως αυτούς τους μήνες, δεν το περίμενα. :P
Ερώτηση: μήπως έχω σκεπάσει πολύ με τη λάβα και την ελαφρόπετρα και πρέπει να αφαιρέσω; Την ελαφρόπετρα την πρόσθεσα μόνο στην επιφάνεια, από κάτω και μέχρι τη βάση της γλάστρας το υπόστρωμα είναι σκέτη λάβα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Asinta

Re: Πρώτες μεταφυτεύσεις

Δημοσίευσηαπό rajaram » Κυρ Μαρ 04, 2018 6:59 pm

Υπομονή τώρα, μην ποτίζεις τόσο συχνά. Μπορείς να τις τραβήξεις ελαφρώς πιο πάνω, έτσι ώστε η βάση του φυτού να φαίνεται κάπως. Ψέκαζέ τους τα φύλλα και μια την εβδομάδα κάτω απο τη βρύση με χλιαρό νερό.. Σε κανένα 6μηνο θα έχεις ρίζες ανθοφόρα κτλ..
Beauty is in the eye of the beholder.
Sometimes, when you're in an dark place you think you've been buried but, actually you've been planted.

Κώστας
Άβαταρ μέλους
rajaram

Δημοσίευσηαπό Παντελής » Κυρ Μαρ 04, 2018 10:28 pm

Σκέτη λάβα για τις Phalaenopsis .... χμμμ ... Το καλοκαίρι θα πρέπει να είσαι με το λάστιχο στο χέρι ...
Μπορείς να κόψεις από την βάση τους τα ανθοφόρα στελέχη. Τώρα τα φυτά πρέπει να δώσουν την προσοχή τους στην εγκατάσταση στο νέο τους περιβάλλον και κατά συνέπεια οι δευτερεύουσες ανθοφορίες δεν θα πρέπει να είναι το ζητούμενο.
Παντελής
"Τόσο εύλογο το Ακατανόητο" Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί
Άβαταρ μέλους
Παντελής
Site Admin

Δημοσίευσηαπό tsiouflaw » Δευτ Μαρ 05, 2018 8:35 am

σκέτη λάβα χρησιμοποιεί κι ο Αντώνης στις Phalaenopsis του
Άβαταρ μέλους
tsiouflaw

Δημοσίευσηαπό Vasilis Zappas » Δευτ Μαρ 05, 2018 2:35 pm

Καλή συνέχεια :D
Εγώ έχω να πω πως το υπόστρωμα που χρησιμοποιεί ο καθένας πρέπει να ακολουθεί τις συνθήκες που προσφέρει στα φυτά του ;)
Άβαταρ μέλους
Vasilis Zappas

Δημοσίευσηαπό Asinta » Δευτ Μαρ 05, 2018 7:48 pm

Ωχ, για ποια βαράν οι καμπάνες. :x Ευχαριστώ για τις συμβουλές Κώστα, Παντελή και Τάσο! Α, θα ψάξω θέματά του για λεπτομέρειες, σ'ευχαριστώ Anthony! :D
Τάσο, έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα έτσι, σκέφτηκα πως η λάβα θα κράταγε λίγη δροσιά, τόσο γρήγορα στεγνώνει; :cry:
Άβαταρ μέλους
Asinta

Δημοσίευσηαπό μπια » Δευτ Μαρ 05, 2018 9:03 pm

Εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιώ ειδικά στις φαλ,φλοιό καο σφάγνο.Ο μεν φλοιόε βοηθά να προσκολλώνται και στηρίζονται οι ρίζες,το δε σφάγνο να κρατά υγρασία.Πάνε πολύ καλά.
Είδα όλα τα έργα που έγιναν κάτω από τον ήλιο, και ορίστε! τα πάντα ήταν ματαιότητα και κυνήγι του ανέμου.
Άβαταρ μέλους
μπια

Δημοσίευσηαπό ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ » Τρί Μαρ 06, 2018 6:50 am

Παντελής έγραψε:Σκέτη λάβα για τις Phalaenopsis .... χμμμ ... Το καλοκαίρι θα πρέπει να είσαι με το λάστιχο στο χέρι ...
Μπορείς να κόψεις από την βάση τους τα ανθοφόρα στελέχη. Τώρα τα φυτά πρέπει να δώσουν την προσοχή τους στην εγκατάσταση στο νέο τους περιβάλλον και κατά συνέπεια οι δευτερεύουσες ανθοφορίες δεν θα πρέπει να είναι το ζητούμενο.

Συμφωνώ με τον Παντέλη. Εγώ βάζω πάντα στον πάτο της γλάστρας λέκκα για καλύτερη αποστράγγιση και το κυρίως υπόστρωμα είναι φλοιός μεγέθους ανάλογα με την κατάσταση του ριζικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση έχεις το πλήρες set από χρήσιμες συμβουλές από την ομάδα! ;) ;)
Άβαταρ μέλους
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Επιστροφή στο Phalaenopsis

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Alexa [Bot] και 0 επισκέπτες