Τελευταία επίσκεψη: Τρί Φεβ 20, 2018 12:56 am

Τώρα είναι Τρί Φεβ 20, 2018 12:56 am

Πρόβλημα ή καπρίτσιο;

Πρόβλημα ή καπρίτσιο;

Δημοσίευσηαπό WhatIvedone » Παρ Φεβ 16, 2018 10:13 am

Με την αγορά 3 Miltoniopsis hybrid noID και μιας Miltoniopsis Nelly Isler παρατήρησα το εξής και θα ήθελα την βοήθειά σας:
1. Η Nelly αγοράστηκε πρώτη και βγήκε μπαλκόνι απο την δεύτερη μέρα, παρατηρώντας την όμως βλέπω ότι τα φύλλα της είναι "διπλωμένα" στην μέση (κάθετα) ενώ των υπολοίπων 3 δεν είναι. Δεν θυμάμαι αν ηταν έτσι εξ αρχής. Συνιστά πρόβλημα;

Miltoniopsis Nelly Isler.jpg
Ανωτερω τα φυλλα της Nelly και παρακατω μιας απο τις αλλες:

Miltoniopsis hybrid noID pink.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από WhatIvedone και Σάβ Φεβ 17, 2018 4:11 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
WhatIvedone

Re: Πρόβλημα ή καπρίτσιο;

Δημοσίευσηαπό μπια » Παρ Φεβ 16, 2018 11:09 am

Όταν γίνονται έτσι θέλουν περισσότερη υγρασία και πιο τακτικό πότισμα.
Είδα όλα τα έργα που έγιναν κάτω από τον ήλιο, και ορίστε! τα πάντα ήταν ματαιότητα και κυνήγι του ανέμου.
Άβαταρ μέλους
μπια

Δημοσίευσηαπό thlap » Παρ Φεβ 16, 2018 3:27 pm

Ναι αυτές το παθαίνουν αυτό το φύλλο-ακορντεόν λόγω έλλειψης νερού. Να είναι σε παλιά φύλλα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αλλά αν είναι σε νέες βλάστες οπώσδήποτε αυξάνεις την υγρασία και καλό θα ήταν να τσεκάρεις και τις ρίζες
Άβαταρ μέλους
thlap

Δημοσίευσηαπό μπια » Παρ Φεβ 16, 2018 3:44 pm

Το σωστό είναι xOncidopsis Nelly Isler δεν είναι Miltoniopsis και δεν είναι τόσο πολύ απαιτητική όπως οι άλλες :)
Είδα όλα τα έργα που έγιναν κάτω από τον ήλιο, και ορίστε! τα πάντα ήταν ματαιότητα και κυνήγι του ανέμου.
Άβαταρ μέλους
μπια

Δημοσίευσηαπό Marios Giannakoulias » Παρ Φεβ 16, 2018 5:40 pm

καλή τύχη, αλλά για τις Miltoniopsis ένα πράγμα μόνο θα σου πω... εδώ το καλοκαίρι υποφέρουν μέσα σίγουρα...
You can get off alcohol, drugs, women, food, and
cars, but once you're hooked on orchids, you're
finished. You never get off orchids...never.

Joe Kunisch
Άβαταρ μέλους
Marios Giannakoulias

Δημοσίευσηαπό tasosharalambis » Παρ Φεβ 16, 2018 9:29 pm

Καλή συνέχεια με την κούκλα σου. :D
Άβαταρ μέλους
tasosharalambis

Δημοσίευσηαπό WhatIvedone » Σάβ Φεβ 17, 2018 4:22 am

Καλημέρα σε όλους,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις> Να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στο πλισέ, διόρθωσα και το σχόλιο στις φωτογραφιες που είχαν μπει ανάποδα :oops: Το πρόβλημα είναι στα φυλλα που εχουν διπλώσει στην μέση (κάθετα στο φύλλο). Απο την Τριτη είναι εξω και τρώει βροχή υγρασία και κρυο (9-15 βαθμούς)... εγώ φοβάμαι μην σαπίσει.

Miltoniopsis Nelly Isler.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
WhatIvedone

Δημοσίευσηαπό renovatio » Σάβ Φεβ 17, 2018 6:51 am

Νομιζω πηγες στο άλλο άκρο τωρα. Εγω θα την πότιζα με εμβαπτιση σε κασπω με το νερο να φτανει στα 3/4 της γλάστρας, και οχι καταβρεγμα. Θέλει δροσια αλλα όχι και 9C. Αν δε κανω λάθος απο 15-25 ιδανικα. Και ποιός ζει σε ενα ιδανικο κοσμο να μου πεις... Οι δικιές μου φαγανε κατι 40...
Natura Artis Magistra Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης.
Άβαταρ μέλους
renovatio

Δημοσίευσηαπό Antokat » Σάβ Φεβ 17, 2018 7:45 am

Θα σου πω την ταπεινή μου άποψη, χωρίς να είμαι ειδικός: και το δίπλωμα των φύλλων, και το ΅ξεθωριασμα΅ του χρώματός τους, ωφειλεται κατα τη γνώμη μου στην έκθεσή τους σε πιο έντονο φως απο αυτό που αντέχουν. Δεν εννοώ απευθείας ήλιο, θέλουν περισσότερη σκίαση. Όσο για τη βροχή, μια χαρά είναι που κ που μα όχι διαρκώς. Επισης η διαβροχή των ανθών μειώνει δραματικά τη διάρκειά τους. Όταν μετέφερα τις δικές μου σε πιο σκοτεινό σημείο ξανά πρασίνισαν. Βέβαια θα το επαναλαβω...ετοιμάσου να τις αποχαιρετίσεις το καλοκαίρι.....η Nelly είναι πράγματι πιο ανθεκτική (οι δικές μου αντέχουν μεχρι τον Σεπτέμβρη πάνω κάτω...).
Άβαταρ μέλους
Antokat

Δημοσίευσηαπό μπια » Σάβ Φεβ 17, 2018 8:00 am

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς με την κάθετη τσάκιση!!!!Μα έτσι είναι τα φύλλα τους ,διπλωμένα κάθετα ,καλέ μην ανησυχείς ,φυσιολογικό είναι :P
Άβαταρ μέλους
μπια

Δημοσίευσηαπό WhatIvedone » Δευτ Φεβ 19, 2018 10:34 am

:D Γεια σου Μπία! Των υπολοίπων είναι απλωμένα μαρουλόφυλλα και τρόμαξα, λέω κάτι θέλει να μου πει η κυρά...
renovatio εσένα οι δικιές σου στον Πειραιά και τα καταφεραν μια χαρα οπως ειδα με υπέροχες ανθοφορίες. Η αληθεια είναι ότι εγώ την Nelly περυσι την σαπισα. Φετος θα το ψαξω αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
WhatIvedone

Επιστροφή στο Ερωτήσεις-Συζητήσεις-Προβλήματα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Alexa [Bot] και 0 επισκέπτες