από christoskes » Τετ Φεβ 28, 2018 3:49 pm
Το έκτο φυτάκι που αγόρασα από την έκθεση. Το συγκεκριμένο φυτό το απέκτησα με λίγη πλάκα. Εν ολίγοις ήμουν στον πάγκο της North of England Orchid Society και ήμουν στη φάση ¨γύρω γύρω όλοι¨ καθώς αισθανόμουν μια υπέροχη μυρωδιά αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω από που πήγαζε. Έτσι άρχισα να μυρίζω όλα τα φυτά ένα ένα (εκτός από αυτά της κορυφής) και εντόπισα την πηγή του κακού. Το καρτελάκι του φυτού ωστόσο ήταν κρυμμένο μέσα στο γλαστράκι και... πήρα την απόφαση να το σηκώσω για να δω το όνομα. Μια κυρία με είδε, με πλησίασε και μου είπε "Ευτυχώς το σήκωσες με ευγένια και σεβασμό για αυτό και δεν θα σε μαλώσω, πως μπορώ να σε βοηθήσω με το φυτό μου;". Φυσικά ντράπηκα είναι η αλήθεια αλλά δεν είχα σκοπό να φύγω χωρίς λεπτομέρειες για την φροντίδα του φυτού. Με πήρε από το χέρι στην κυριολεξία, με οδήγησε σε εναν από τους πωλητές (John Keeling Orchids) και από αυτόν πήρα τούτη την καλλονή. Η κυρία ήταν - είναι η σύζυγος του Έντ τον οποίο απλά απολαμβάνω να βλέπω στο youtube. Όσον αφορά το φυτό απλά δεν έχω λόγια. Ένα μόνο ανθάκι και μοσχοβολά, η δε μυρωδιά του μου θυμίζει για κάποιον περίεργο λόγο καφέ σε συνδυασμό με μπαχαρικά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.